ADVERTISEMENT

Nu bij XBANK: TOS Gallery

Na de presentatie op PFW is de demi-couture collectie nu te koop

Op donderdagavond 2 november lanceerde TOS gallery haar eerste demi-couture lijn: ‘The Phoenix Series’. Na een presentatie in september tijdens Paris Fashion Week, is de eerste collectie van ontwerper Tosca Soraya Otten nu officieel te koop. X BANK is het allereerste verkooppunt.
 

Aan de hand van een videopresentatie in The Vault by X BANK toonde TOS gallery haar stukken maar vooral ook de esthetiek van het merk. Beelden die in loops werden afgespeeld, slomo effecten en een zachte gloed zorgden voor een dromerig en surreëel gevoel tijdens de presentatie die veel weg had van een expositie.

The Phoenix Series 

In 2016 startte Tosca Soraya Otten met het maken van haar eigen zijden, handgeschilderde sjaals. Door op vierkante zijden vlakken te schilderen, creëerde Otten als het ware draagbare kunst. Otten’s sjaalschilderingen zijn inmiddels doorvertaald naar eenvoudige, krachtige kledingstukken van geweven jacquard. In combinatie met de sjaals vormen de jacquard ontwerpen Otten’s allereerste demi-couture lijn: ‘The Phoenix Series’.

ADVERTISEMENT