ADVERTISEMENT

Iris van Herpen wint Johannes Vermeer Prijs

Opnieuw valt de modeontwerper in de prijzen

De Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, de Johannes Vermeer prijs, is dit keer toegekend aan Iris van Herpen. De succesvolle modeontwerper, die al veel prijzen wist te winnen tijdens haar carrière, wist ook deze jury te overtuigen. Zij prezen haar vooral om haar vernieuwende werk en internationale succes. Maandagavond 30 oktober werd de ontwerper onderscheiden in de Ridderzaal.

Het werk van Iris van Herpen (1984) kenmerkt zich door de symbiotische relatie die het heeft met kunst, wetenschap, architectuur en industrieel design. In haar ontwerp staat multidisciplinariteit centraal en is daarnaast een belangrijk onderdeel van haar herdefinitie van het concept mode.

Een look uit haar laatste collectie 'Aeriform'. © Yannis Vlamos
1/1
Een look uit haar laatste collectie 'Aeriform'. © Yannis Vlamos

De Johannes Vermeer Prijs

De Johannes Vermeer Prijs is een staatsprijs voor de kunsten. Hij is in 2008 door de regering ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 100.000 euro, vooral bestemd voor de realisatie van een speciaal project. De prijs kan worden toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle disciplines: van dans tot design, van mode tot muziek, van schilderen tot schrijven.


Designer pagina

Iris van Herpen

Meer over designer
ADVERTISEMENT