ADVERTISEMENT

Valerie Musson: hét aanspreekpunt tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

“De frontstage balie van Amsterdam FashionWeek is echt mijn plek”

Samen met studenten van Mediacollege Amsterdam produceert Fashionweek.nl een reeks portretten van professionals die voor of achter de schermen helpen met de 26ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Valerie Musson is als frontdeskcoördinator alweer voor de tiende editie bij het evenement betrokken. 

Wat doe je precies tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam?

“Ik ontvang onder meer de gasten aan de informatiebalie en ben daarnaast aanspreekpunt voor diverse PR-bureaus en eventuele sponsoren die ook gasten uitnodigen. Als er bepaalde ‘brandjes’ geblust moeten worden, kan ik heel snel schakelen. Ik zorg er bijvoorbeeld ook voor dat de gasten op tijd binnen zijn. Het komt erop neer dat ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen in de entreetent. Twee keer per jaar assisteer ik ook bij de designerbriefing. Dit is de dag dat alle ontwerpers hun ideeën en collecties bespreken met het haar en make-up team, de mensen van licht, geluid, fotografie en techniek en Amsterdam FashionWeek zelf.”

1/1

Waarom past dit werk zo goed bij je?

“Voor mijn werk als stewardess reis ik de hele wereld over en ontmoet ik veel verschillende soorten mensen. Die ervaring komt goed van pas in de functie die ik tijdens MBFWA vervul.”

Hoe ben je bij Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam terechtgekomen?

“Een vriendin van mij werkte als vaste kracht bij Amsterdam FashionWeek en vroeg of ik het leuk zou vinden om te komen helpen. Ik ben toen als vrijwilliger begonnen bij de backstagebalie. Na de eerste editie gaf ik aan dat ik wel de Frontdesk wilde ondersteunen.”

Hoe beleef je Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam?

“Ik zie het net als een grote modefamilie. De mensen die hier werken hebben een hart voor mode en iedereen gaat respectvol met elkaar om. Ik probeer altijd positief, enthousiast maar ook zakelijk te zijn. De vaste gasten zijn meestal blij als ze mij zien staan, je bent een bekend gezicht geworden voor velen. Je leert er ook veel leuke creatieve mensen uit de modewereld door kennen, zoals ontwerpers en fotografen.’’

Kun je een voorbeeld noemen?

“Catwalkfotograaf Peter Stigter. Hij is voor mij de beste in zijn vak en hij vliegt veel met de luchtvaartmaatschappij waar ik voor werk. Peter zei eens tegen mij: "Wat gek dat ik je in al die jaren nog nooit eens op een vlucht ben tegengekomen." Waarop ik antwoorde: “Dat moet ik toch kunnen regelen?” Dus zo ging ik werkend naar New York en ontmoette ik Peter bij een show tijdens New York FashionWeek. Dat was echt een geweldige ervaring. In de avond vloog ik Peter terug naar Amsterdam. Zo is de wereld over vliegen en het werken voor de modeweek een superleuke combinatie.”

Maar ben je tijdens het werk nooit gestrest? 

“Ik weet wie ik moet bereiken als ik er zelf even niet snel een antwoord op weet of als ik een bepaalde beslissing moet nemen. Ik denk maar zo: het is tot nu toe altijd goed gekomen. Daar houd ik me gewoon aan vast. En natuurlijk maak je soms uitdagende dingen of onvriendelijke mensen mee, dat is niet altijd leuk. Maar dat zijn momentopnames. Het hoort er allemaal bij. Wat ik erg leuk vind, is als mensen je nog eens komen bedanken als ze naar huis gaan of zeggen dat ze een leuke avond gehad hebben. Daar doe je het voor.’’

ADVERTISEMENT