ADVERTISEMENT

Maak kennis met de jonge Tsjechische MBFWA-ontwerper Jan Černý

Zijn show is onderdeel van het uitwisselingsprogramma tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Tijdens de 27e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam toont het jonge talent Jan Černý zijn collectie. Als onderdeel van een exchange programma van de titelsponsor, presenteert Mercedes-Benz Prague FashionWeek een show van de ontwerper. Černý ontwerpt edgy menswear. Fashionweek.nl vroeg hem het hemd van het lijf. 

1/6

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

“Momenteel zit ik in mijn laatste jaar aan de Tomáš Baťa Universiteit in Zlín. Hier studeer ik Fashion & Design waarvoor ik ben begonnen met het maken van kleine collecties voor ieder semester. Mijn label staat nog in de kinderschoenen maar groeit sterk in bekendheid door mijn social media-kanalen.”

Wat kunnen we van je collectie verwachten?

“Mijn collecties gaan over een ruw proces met stoffen en materialen. De stukken worden gescheurd en opnieuw samengesteld. Van denim jassen en getailleerde shirts tot psychedelische vachten en opnieuw in elkaar gezette jeans. Mijn nieuwste collectie gaat over het herontdekken van musthaves in de garderobe van een man. Ik heb denim jassen, trenchcoats en hoodies geherdefinieerd. Het maken van de collectie duurde ruim twee maanden. Het is natuurlijk logisch dat mijn visie en idee gedurende twee maanden een beetje is veranderd. De collectie is geïnspireerd op de jongens uit de Tsjechische serie Pustina.”

Wat is de boodschap van de collectie?

“Mijn motto is dat je iedere dag een tikkeltje moediger moet zijn dan de dag ervoor. Wees niet bang om voor jezelf op te komen en doe de dingen alleen als je er volledig achterstaat. Het klinkt cliché, maar ik ben erg blij dat ik kan doen wat ik het liefst doe. Laat niemand jouw leven bepalen.” 

2/6
3/6

Hoe ben je bij Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam terechtgekomen?

“Vóór Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam heb ik mijn collectie getoond in Praag tijdens Mercedes-Benz Prague Fashion Week.  Met dank aan het geweldige vertrouwen en steun van Mercedes-Benz Prague Fashion Week en hun CEO Lukáš Loskot kan ik nu mijn laatste collectie tonen hier in Amsterdam!” 

Wat wil je bereiken in de toekomst?

“Ik hoop dat ik kan blijven doen wat ik het liefst doe, dat is ontwerpen en reizen. Mijn doel is om een geweldige zakenpartner te vinden die mij kan helpen mijn label nog veder te brengen.”

Benieuwd naar de collectie? Ook jij kan de show van dichtbij meemaken! Bestel hier je kaarten. 

4/6
5/6
6/6
ADVERTISEMENT