ADVERTISEMENT

Speciaal voor Moederdag: twin dressing voor moeders en kinderen

Bijpassende outfits voor je mini-me aan het ontbijt

Zondag 14 mei is het weer Moederdag. Je kan natuurlijk hopen op een ontbijtje van je kind, of een schattig knutselwerkje. Maar hoe leuk is het om als moeder je kind te trakteren op een outfit precies passend bij die van jou? Hier zes Nederlandse merken die zowel een dames- als kindercollectie voeren.

1. 10Days

10Days bestaat dit jaar – hoe toepasselijk – tien jaar. Het merk heeft een heren-, dames- en kindercollectie geschikt voor peuters tot tieners. Voor volwassen vrouwen is de kleding het best te beschrijven als sportief en prettig basic, met rustige kleuren en subtiele prints. De Little10Days-collectie is, heel handig, tot een bepaalde leeftijd uniseks zodat broertjes en zusjes de kleding makkelijk van elkaar kunnen overnemen. Sharing is immers caring.

1/5

2. Steps

Steps staat bekend om de uitgebreide collectie jurken, voor werk maar ook voor feesten en partijen. Sinds een paar jaar maakt Steps nu ook bijpassende jurkjes voor moeders en dochters. En dat is helemaal feest voor vrouwen die graag twin dressen met hun kloontjes.  Dus: lekker samen in dezelfde bloemen- of stippenprint naar een bruiloft, verjaardag of gewoon thuis aan het Moederdag-ontbijt.

2/5

3. Gray Label

Gray Label, opgericht door de Nederlandse Emily Gray, is vooral een kindermerk. Het maakt kleding voor kinderen van nul tot acht jaar, evenals accessoires. Fijn aan de kledingstukken is dat ze gemaakt zijn van biologische stoffen in rustige tinten, zonder opvallende teksten en prints; speciaal voor de minimalistisch ingestelde kleintjes. Voor hun even minimalistische ouders heeft Gray Label nu een ‘family sweater’, die zowel door kinderen, vaders als moeders – of gewoon volwassenen zonder kinderen – gedragen kan worden. Huppakee, de hele familie in dezelfde outfit op Moederdag.

3/5

4. Hema

Ook Hema haakt in op de twin dressing-trend. De oer-Hollandse keten doet het op zijn echt Hema’s met een knipoog, namelijk met T-shirts voor vrouwen en kinderen met bijpassende teksten. Zo zijn er voor de moeders shirts met daarop ‘I need coffee’, #mom en ‘Up all night’, waarop de kinderen ‘antwoorden’ met ‘I need milk’, #baby of #kid en ‘Sleep all day’.  Grappig en Hollands gezellig.

4/5

5. Ruby Tuesday

Dit merk, vernoemd naar een lied van de Rolling Stones, maakt naar eigen zeggen kleding geïnspireerd door zowel de minimalistische, Scandinavische mode als de klassieke Parijse stijl, gecombineerd met rock and roll-invloeden. Zowel de dames- als kindercollecties voor jongens en meisjes hebben rustige kleuren, veel Bretonse strepen en voor de kids ook subtiele opdrukken. Alle kleding gaat qua stijl naadloos in elkaar over, dus dat matchy-matchy kleden met je offsprings komt hiermee helemaal goed.

6. Anecdote

Anecdote staat bekend om de zachte silhouetten, vrouwelijke vormen, goede broeken en fijne winterjassen, maar heeft ook goede sweaters. De signature sweater met daarop het merklogo is nu ook verkrijgbaar voor meisjes, zodat moeders en dochters in dezelfde trui rond kunnen lopen. Dat zorgt vast voor leuke anekdotes, non?

5/5
ADVERTISEMENT