ADVERTISEMENT

MOAM x het Rode Kruis: een knipoog naar vanzelfsprekenheid

T-shirts met een verhaal

In samenwerking met het Rode Kruis heeft het creatieve platform MOAM drie T-shirts voor de hulporganisatie ontworpen, ter ere van hun 150-jarige bestaan. Door middel van deze samenwerking hoopt het Rode Kruis meer kennis te verspreiden over het doel van de organisatie, zodat mensen op een humoristische manier het verhaal achter het logo leren kennen. 

De Nederlandse tak van de internationale Rode Kruis-beweging bestaat sinds 1867, en maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld. Het Rode Kruis is een helpende hand aan iedereen in nood: van slachtoffers in conflictgebieden in Afrika tot festivalgangers in Nederland die onwel worden. De organisatie heeft meer dan 17 miljoen vrijwilligers in dienst, die op hun beurt hulpverlenen aan 216 miljoen mensen op jaarbasis. 

Een knipoog naar vanzelfsprekenheid

Op de vraag hoe MOAM tot deze ontwerpen gekomen is antwoordde oprichter Martijn Nekoui: "Wij hebben volledige creatieve vrijheid gekregen van het Rode Kruis, en dat is best opmerkelijk voor zo'n grote organisatie. Toen wij onderzoek deden naar het Rode Kruis onder jongeren, kwamen veel mensen niet verder dan ‘het logo, het rode kruis’, daarom hebben wij juist die vanzelfsprekendheid ingewisseld voor de drie andere basiskleuren en geheel andere vormen. Door in het gele rondje, groene vierkant en blauwe driehoek toch de tekst ‘Rode Kruis’ te plaatsen, ontstaat een ‘minigame’ en je ziet nu al op social media dat het werkt: jongeren praten weer over het Rode Kruis!" Het Rode Kruis is tevreden met de ontwerpen en hoopt dat het shirt gedragen wordt door iedereen die het Rode Kruis een warm hart toedraagt.

Yfke Sturm en Martijn Nekoui © Peggy Kuiper
1/2
Yfke Sturm en Martijn Nekoui © Peggy Kuiper

De collectie

De drie verschillende varianten kosten 14,95 en zijn verkrijgbaar in de webshop van het Rode Kruis, in de conceptstore van Hutspot en op verschillende bekende festivals. 

De collectie van MOAM x Rode Kruis © Peggy Kuiper
2/2
De collectie van MOAM x Rode Kruis © Peggy Kuiper
ADVERTISEMENT