ADVERTISEMENT

Maak kennis met MAISON the FAUX

Na hun show op MBFWA vetrekt het duo naar New York voor deel twee van de collectiepresentatie

MAISON the FAUX is een creatieve studio die zich presenteert als een groots couture huis. Het modehuis is een liefdevolle reactie op het huidige modesysteem en presenteert haar werk met een dikke knipoog naar een publiek dat zich vrij durft bewegen door een vaak bekrompen wereld. 

‘Het Fictieve Huis’, een grove vertaling van MAISON the FAUX, wortelt zich in een groot gevoel voor humor en zelfspot, gecombineerd met een diepe liefde voor mode. Het modelabel vertegenwoordigt een nieuw en fris vooruitzicht op mannelijkheid en vrouwelijkheid. Zij maakt hierin geen onderscheid maar creëert ‘humanwear’. Het Arnhemse modehuis staat onder artistieke en zakelijke leiding van Joris Suk en Tessa de Boer. 
Voor elke collectie en elk project wordt er samengewerkt met creatieve individuen waarbij er gezocht wordt naar een manier waarop de modewereld op zijn kop kan worden gezet. Hierbij wordt er ruimte gecreëerd voor jonge ontwerpers en wordt er gewerkt aan innovatie van ontwerp en productie.

De collectiepresentatie tijdens de 27ste editie van MBFWA is onderdeel van een groter geheel. Deze zomer reist het duo naar New York voor deel twee van hun presentatie. 

Het duo achter MAISON the FAUX: Joris en Tessa
1/1
Het duo achter MAISON the FAUX: Joris en Tessa

Designer pagina

MAISON the FAUX

Meer over designer
ADVERTISEMENT