ADVERTISEMENT

De overtuigende looks van TRINHBECX op MBFWA

Ontwerpersduo bewijst met hun show in de Gashouder dat meer ook beter is

Na twee zeer goed ontvangen shows in het Transformatorhuis tijdens de afgelopen edities van MBFWA, was het voor het Arnhemse modeduo TRINHBECX nu tijd voor de grote catwalk van de Gashouder. De signatuur van de ontwerpers is duidelijk terug te vinden in hun nieuwste collectie, maar ze weten zichzelf opnieuw te overtreffen door een stap verder te gaan in de uitwerking.

TRINHBECX, dat inmiddels bekendstaat om een gedurfd kleurpalet, opent met een aantal looks die in kleurgebruik daar haaks op staan. Maar juist die witte items laten goed zien hoe goed de designers de ontwerpen hebben uitgedacht. Maar daarover later meer. De lichte looks kregen al snel een aantal krachtige tegenhangers. De appeltjesgroene, helderblauwe, pimpelpaarse en knalrode creaties, uitgevoerd in een enkele kleur per look, toonden de perfecte kleurkennis van het duo waar zij nu opnieuw hoge ogen mee gooiden.

Jassen met laklaag

Wat daarnaast heel herkenbaar was, zijn de statement jassen die, vaak uitgevoerd in hun prachtige materiaal met laklaag, de hoogtepunten zijn van de collectie. Ook de bijpassende oversized tassen doen het publiek watertanden. Visueel was de catwalk overigens ook een hoogtepunt; de vierkante in folie gebonden geraamtes en witte catwalk zorgden voor een sereen geheel. De schoenen van Luc Aarts complementeerden de looks. 

Sensuele inkijkjes

Het modeduo haalde hun inspiratie voor deze lente/zomer 2018-collectie uit de fotoserie Beast-and-Flower Pictures van de Japanse Nobuyoshi Araki. De kunstenaar staat bekend om zijn foto’s van vrouwen en bloemen die thema’s als leven, dood en seks uitbeelden. In deze specifieke serie draait het om het positieve gevoel dat nostalgie met zich meebrengt. Het modeduo raakte sterk gefascineerd door het werk van Araki, vooral door zijn kleurgebruik en de onderwerpen. De ontwerpers hebben de organische en sensuele vormen van de bloemen omgezet in cocon-achtige ontwerpen die bij elkaar werden gehouden door simpele knooptechnieken. Hierdoor ontstonden verrassende volumes met sensuele inkijkjes.
Contrasterende vormen, gemaakt door het spelen met composities en de deconstructie van items, zorgden voor een immer boeiend geheel. Trinh en Becx zochten juist die spanning op om naast functionaliteit ook hun eigen fantasie volledig in hun looks te kunnen leggen. En met groot succes, want een groot aantal kledingstukken is waanzinnig begeerlijk. Nu is het wachten tot het duo de items in productie neemt.

Was je niet bij de show, maar wil je de collectie wel van dichtbij zien? Op dinsdag 18 juli hangt de collectie bij X BANK. Een aantal stuks is daar tevens te koop!

Video credits: FREQUIN​​​​​​​

1/18
2/18
3/18
4/18
5/18
6/18
7/18
8/18
9/18
10/18
11/18
12/18
13/18
14/18
15/18
16/18
17/18
18/18

Designer pagina

TRINHBECX

Meer over designer
ADVERTISEMENT