ADVERTISEMENT

Barbara en Louis Frequin: het onmisbare videoduo tijdens Mercedes-Benz FahionWeek Amsterdam

Frequin produceert alle video’s tijdens MBWFA

Samen met studenten van Mediacollege Amsterdam produceert Fashionweek.nl een reeks portretten van professionals die voor of achter de schermen hielpen met de 26e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Barbara en Louis Frequin runnen nu al ruim tien jaar het videoproductiebedrijf Frequin. De catwalkshows en achtergrondvideo’s van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam worden al jaren door het duo verzorgd. Hoog tijd voor een interview met Barbara.

Wat doen jullie precies voor MBFWA?

"Wij verzorgen de hele videoproductie voor het evenement. We merken dat het steeds belangrijker is om mensen online te bereiken. Zo zorgen we voor de livestreams, portretten van bijzondere mensen, backstage films, interviews met bekenden uit de modewereld en maken we compilaties van alle shows. Alles staat binnen 24 uur online en is dan up-to-date. Zo kan iedereen het evenement beleven."

Hoe lang doen jullie dit al?

"Het is allemaal begonnen nadat Louis veel werk in Barcelona en New York deed voor onder andere shows van G-Star. Tien jaar geleden startten we in Amsterdam en registreerden we voor het eerst shows op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. In al die jaren zijn er flink wat ontwikkelingen binnen de organisatie geweest en wij groeiden met ze mee. Met Iris Ruisch aan boord merken we dat de opdrachten iets artistieker zijn dan dat het voorheen was. Nu is de focus op ambacht en talent veel groter."

Credits: Peter Stigter
1/1
Credits: Peter Stigter

Hoe is het om als broer en zus samen te werken?

"Die vraag krijgen we heel vaak maar voor ons is het vanzelfsprekend. We zijn het vak ingerold en het zit in ons bloed. Het is eigenlijk nooit een issue geweest. We vullen elkaar aan, zijn direct en zeggen dingen sneller omdat we elkaar zo goed kennen."

Hoe ervaren jullie de modeweek?

"We leven er echt naartoe. Het is leuk om samen met een groot team te zorgen voor een perfecte verslaglegging. Het registreren van een catwalkshow blijft het toch een vak apart. Na tien jaar is iedereen behoorlijk op elkaar ingespeeld, maar we willen onszelf elke editie verbeteren. Iedereen wordt gestimuleerd om creatief bezig te zijn."

Wat was het hoogtepunt?

"Een van de grootste piekmomenten in de week was de openingsshow. Na alle voorbereidingen is het moment daar. Het is net een voetbalwedstrijd. Als je maanden aan het trainen bent voor een bepaald moment en dan sta je in de catacombe te wachten tot je het veld op mag. Alles komt samen, licht, geluid, video, techniek. We proberen altijd dat beetje extra te creëren om de registratie tot aan de perfectie te benaderen."

Wat doen jullie buiten Amsterdam FashionWeek om?

"We maken commercials voor televisie en online. Daarnaast verzorgen we registraties met meerdere camera’s van evenementen. Zoals dance-events of verkiezingsdebatten. Ook werken we voor modemerken zoals Claudia Sträter, G-Star en Scotch & Soda."

Waar ligt de uitdaging en hebben jullie nog dromen?

"Ik denk dat wij nu een mooie balans hebben tussen geregisseerde films en liveregistraties. Ik zou dat nog wel verder willen uitbouwen. Afgelopen jaar zijn we zelfs genomineerd voor Gouden Loeki. We doen het niet om prijzen te winnen, maar het is toch wel leuk als je opvalt."

ADVERTISEMENT