ADVERTISEMENT

Mick Keus vindt de klassieker onder de jeans opnieuw uit

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - Januari 2016

Hoe denim designer Mick Keus te werk gaat is vooral heel duurzaam. Hij gebruikt oude jeans om daar in zijn jeansatelier een Mick Keus original van te maken. Voor zijn show tijdens de MBFWA nam hij de klassieker onder de jeans onder handen: de Levi's 501.

Maatwerk

Na zijn studie aan het AMFI is Keus zijn eigen jeans gaan vermaken omdat het huidige aanbod hem niet bekoorde. Zijn omgeving pikte dit op en sinds 2012 verkoopt hij custom fit jeans aan zijn klanten in de leeftijd van 16 tot 86. De stof van vintage jeans is vaak nog mooi, alleen het model is verouderd. Door ze te vermaken geeft Keus ze weer een eigentijdse snit.

1/4

Rock 'n roll

Een moderne snit voor de Levi's 501 is wat hij tijdens zijn show presenteerde.Op een brede catwalk opende model Dorith Mous de show. Haar jeans gestyled met een wit t-shirt en zwart leren biker jack voor de nodige rock 'n roll. Witte t-shirts worden afgewisseld met zwarte tees met opgerolde mouwen, een Bretonse streep, zwart overhemd en colbert, sweaters, crop tops en vintage bontjassen... Noem het maar een rocker's casual look. Spijkerbroeken en rock 'n roll zijn een gouden duo. Bovendien is het een stijl die Keus zelf aanspreekt als hij in een interview met METRO refereert naar zijn modevoorbeelden: "De Vlaamse Ann Demeulemeester vind ik een hele toffe ontwerpster. Zij gebruikt bestaande stukken waarmee ze een volledig eigen item creëert. Zo maakt ze bijvoorbeeld van een oud colbert een nieuw damesgilet."

2/4

Klant = model

Het blijft altijd wel een vreemde eend in de bijt, zo'n jeans label tussen de couture, prêt-a-porter en experimentele collecties. Maar het geeft Mick Keus de kans om zijn klantenkring uit te breiden met potentiële klanten waar hij anders niet zo snel mee in aanraking zou komen. Doordat hij zo nauw bij zijn klanten betrokken is, kregen zelfs 34 van hen 15 seconds of fame tijdens zijn show. Ze betraden als heuse catwalk-modellen het plankier, gekleed in dé Mick Keus jeans van hun keuze.
3/4
4/4
ADVERTISEMENT