ADVERTISEMENT

Political Catwalk geeft jongeren een stem door middel van naald en draad

Ontwerpen als vorm van expressie en educatie

Na een zeer overtuigende catwalk show in 2015, worden de nieuwe deelnemers van Political Catwalk 2017 klaargestoomd voor de volgende show tijdens aanstaande juli-editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Door middel van mode krijgen jongeren een kans om hun politieke mening te vertalen naar een ontwerp. De looks zullen op 16 juli worden getoond op de catwalk door politici. 

In tien workshops onder leiding van designer Sepehr Maghsoudi ontwerpen jongeren voor politici. Op het programma staat onder andere een workshop van Bas Kosters, een generale repetitie in de Hallen en een rondleiding in de Tweede Kamer. In onderstaand filmpje zie je hoe de deelnemers van Political Catwalk 2015 het ervan af brachten. 

Alle ontwerpen die getoond werden tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam kun je bekijken in de volgende video:

De deur staat nog op een kiertje

Wil jij een brug slaan tussen politiek en mode, leren van meesters als Bas Kosters en daarnaast de kans krijgen om tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam je eigen ontwerp op de catwalk te zien? Meld je dan snel aan! De aanmeldingen stromen binnen en er zijn inmiddels nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met politicalcatwalk@fzes.nl.

De winnares van de afgelopen editie: GABI en PvdA-statenlid Marieke van Duijn. © Team Peter Stigter
1/1
De winnares van de afgelopen editie: GABI en PvdA-statenlid Marieke van Duijn. © Team Peter Stigter
ADVERTISEMENT