ADVERTISEMENT

Modestudent Danielle Cathari breekt nu al door in New York

De AMFI-studente werd geselecteerd voor VFILES

Het verhaal van Danielle Cathari klinkt als een droom voor elk modestudent. Ze zit pas in haar derde jaar, maar toonde afgelopen week tijdens New York Fashion Week. Ze melde zich aan voor VFILES en werd geselecteerd. Haar collectie die ze instuurde bestond uit drie looks en moest toen worden uitgebreid. Na een zoektocht naar meer Adidas-pakken zette ze in New York een hele show neer met herinterpretaties van het befaamde joggingpak. New York Times Style Magazine noemde haar al als een van de 5 ontwerpers om in de gaten te houden. Fashionweek.nl sprak de talentvolle ontwerper vlak na haar show. 

Hi Danielle, kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Ik ben 22 jaar oud, kom uit Amsterdam en ik ben derdejaars Fashion & Design-student op AMFI. Afgelopen week had ik mijn allereerste échte show op VFILES tijdens NYFW. Hier debuteerde ik met mijn eerste collectie."

Danielle Cathari. © Yavez Anthonio
1/8
Danielle Cathari. © Yavez Anthonio
© Yavez Anthonio
2/8
© Yavez Anthonio

Hoe is New York Fashion Week bij jou terechtgekomen?

"Samen met nog twee andere designers zijn wij uitgekozen uit alle aanmeldingen voor de VFILES Runway 8 show. Het was in eerste instantie eigenlijk niet mijn bedoeling om in mijn derde jaar al mee te doen aan deze wedstrijd. Dat stond pas voor na mijn afstuderen op mijn lijstje! Mijn collectie bestond nog maar uit drie looks, aangezien deze mini-collectie het resultaat was van mijn laatste schoolproject; het Honours Program van AMFI. Toch heb ik mij met deze drie outfits aangemeld voor VFILES, waarna ik van hen de vraag kreeg of ik de looks kon uitbreiden tot een grotere collectie. Ik heb de gok gewaagd en ben buiten school om in de late uurtjes gaan werken aan de uitbreiding van de collectie. Even later kreeg ik te horen dat ik was uitgekozen als één van de designers. Ik was heel verbaasd, maar vooral superblij! In die korte tijd tot aan het vertrek naar New York ben ik heel hard gaan werken om in totaal acht looks af te hebben. Buiten het maken van de outfits om, was het vinden van de juiste vintage Adidas pieces (in de juiste kleuren) ook nog een uitdaging op zich. Tot de laatste dag voor vertrek naar New York ben ik bezig geweest met het finalizen van de outfits – een hoop gestress, maar het was het allemaal ontzettend waard."

© VFILES
3/8
© VFILES
© VFILES
4/8
© VFILES
© VFILES
5/8
© VFILES

En hoe was het in New York?

"Tot nu toe veruit de beste ervaring! Maar tegelijkertijd ook één groot leermoment; ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Ik heb van ieder moment geleerd en genoten; van de voorbereidingen tot de backstage madness tot de show. En natuurlijk de stad zelf, New York, waar ik mezelf zeker wel voor een lange tijd zie zitten!"

Wat is de gedachte achter deze collectie?

"Het concept gaat vooral om het vinden van een balans tussen rationeel en emotioneel. Ik ben tot dit concept voor de collectie gekomen, omdat ik voorheen té rationeel ingesteld was. Tijdens – en zeker na – het proces van deze collectie ben ik gaan inzien hoe belangrijk het is om bepaalde zaken ook vanuit je gevoel te benaderen. Het open staan voor verandering en bepaalde dingen ‘gewoon doen’ heeft me nu veel verder gebracht – deze eerste collectie mogen showen tijdens NYFW is daarvan een resultaat!"

Op je Instagram vroegen fans of ze een look van je konden kopen, kan dat al?

"Dat is helaas nóg niet mogelijk!"

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik ga in ieder geval dit jaar mijn afstudeerjaar in en ik zie wel wat er op mij af komt! Op dit moment sta ik open voor van alles. Een eigen label beginnen dat staat sowieso op mijn lijstje!"

© Yavez Anthonio
6/8
© Yavez Anthonio
© Yavez Anthonio
7/8
© Yavez Anthonio
© Yavez Anthonio
8/8
© Yavez Anthonio
ADVERTISEMENT