ADVERTISEMENT

Liselore Frowijn toont lente/zomer-collectie 2018 in Parijs

En met jouw hulp wordt dat een heus spektakel

Over slechts drie weken toont Liselore Frowijn haar lente/zomer-collectie 2018 in Parijs. De ontwerper is op uitnodiging van het prestigieuze Franse modeplatform TRANOÏ onderdeel van het haute couture-programma van Paris Fashion Week. De show gaat plaatsvinden in Palais de Bourse in het centrum van Parijs. Maar niet zonder jouw hulp. Want hoewel de show zeker plaats gaat vinden, wil de ontwerper een gedenkwaardig geheel neerzetten. En daar heeft ze een crowdfundingactie voor opgezet. 

Frowijn is geen onbekende in Parijs. Ze toonde hier al drie keer eerder, waaronder afgelopen jaar met haar collectie SAGOI. Dit keer haalde de talentvolle ontwerper haar inspiratie uit Mexico. De collectie wordt een heus eerbetoon aan het land. Hierover zegt de ontwerper: "In maart van dit jaar ondernam ik een inspiratiereis naar dat land waar ik kennis maakte met de Mexicanen, die mij vol trots hun eeuwenoude tradities en ambachten toonden. Mijn nieuwe werk is een ode aan vrijheid in het algemeen en aan Mexico, met elementen van zijn cultuurgeschiedenis en een hoopvol toekomst perspectief verweven door de collectie." 

Het doel is om nu €10.000,- op te halen voor de ontwikkeling van de collectie, modellen, styling en de muziek.

Backstage in Parijs tijdens de presentatie van SAGOI. © Team Peter Stigter
1/2
Backstage in Parijs tijdens de presentatie van SAGOI. © Team Peter Stigter

Partners en duurzaamheid

Frowijn werkt voor deze collectie met meerdere partijen samen en vindt duurzaamheid hierin vanzelfsprekend. "Voor het eerst werk ik samen met grafisch ontwerper Michiel Schuurman die mijn indrukken heeft verwerkt in een print waar die hoop centraal staat. Wij zijn deze samenwerking aangegaan vanuit onze gezamenlijke passie voor patronen en kleuren. De complexe, doch extreem logische prints van Schuurman versterken mijn optimistische ontwerpen met een energieke laag. Daarnaast werk ik samen met Ananas Anam; een fabrikant uit London, die met hun unieke eco-leer Piñatex een product heeft ontwikkeld dat bijdraagt aan een duurzamer klimaat binnen de textielindustrie. Duurzaamheid in de mode is niet langer een keuze, maar een vanzelfsprekendheid en een verantwoordelijkheid voor de nieuwe generatieontwerpers", aldus Frowijn.

Frowijn's collectie tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam juli 2016. © Team Peter Stigter
2/2
Frowijn's collectie tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam juli 2016. © Team Peter Stigter

Designer pagina

Liselore Frowijn

Meer over designer
ADVERTISEMENT