ADVERTISEMENT

Pure by Luce: duurzaam en mooi in één

Dit is de eerste sportcollectie van de 23-jarige Loes Vandekerckhove

Duurzaam én mooi. Die combinatie was de Belgische Loes Vandekerckhove nog niet tegengekomen in de wereld van sportkleding. De Belgische wist het zeker: dit moet anders kunnen. En dus startte ze in april een crowdfundingsactie. Het werd, tot haar eigen verbazing, een groot success. Dit is Pure by Luce

Als uitwisselingstudent in Mexico kwam Vandekerckhove op het idee om mooie, maar vooral duurzame sportkleding te ontwerpen. De eerste collectie van Pure by Luce is dan ook geïnspireerd op dit prachtige land. Geld had ze niet, dus om het idee werkelijkheid te laten worden, startte ze een crowdfundingsactie. Met groot succes. De productie van Pure by Luce kon van start. 

1/1

Duurzaam

De stoffen die Pure by Luce gebruikt in de collectie zijn gemaakt van gerecycleerde nylonoverschotten en de labels en verpakkingen van gerecycled papier. Haar eerste collectie bestaat uit vier kledingstukken: een licht ondersteunende beha, een top met open rug, een volledig beprinte legging en een legging met beprinte zijstreep.

Om op een duurzame manier veder te produceren wil Loes op langere termijn een systeem opzetten om oude of kapotte sportkleding terug te nemen van de klant, die hiervoor korting krijgt. Die kleding die weer teruggenomen wordt, kan dan worden hergebruikt om nieuwe producten van te maken. 

ADVERTISEMENT