ADVERTISEMENT

The Woolmark Company en Raf Simons gaan samen innoveren met merinowol

De Vlaamse ontwerper is de opvolger van Paul Smith

De Vlaamse ontwerper Raf Simons is sinds zijn vertrek bij Dior regelmatig in het (mode)nieuws. Eerst met zijn aanstelling als creatief directeur bij Calvin Klein, vervolgens met het besluit om zijn presentatie van zijn mannencollecties naar New York te verhuizen en onlangs nog toen hij bekend maakte zijn mannen- en vrouwencollectie samen te voegen in de show tijdens de aankomende NYFW. Het jongste bericht betreft de samenwerking met het Australische The Woolmark Company.

De samenwerking markeert het begin van een langdurige relatie waarbij The Woolmark Company nauw zal samenwerken mét en ondersteuning krijgt van Raf Simons’ ontwerpteam. Zowel op het gebied van innovaties als met de selectie van toeleveranciers van merinowol. Simons begint met de mannencollectie voor herfst-winter 2017. 

De beste wol ter wereld

De samenwerking met The Woolmark Company komt niet geheel uit de lucht vallen. Merinowol is altijd een belangrijk element geweest in de collecties van de Vlaamse ontwerper. "Ik waardeer het dat The Woolmark Company merken aanmoedigt om op innovatieve manieren met merinowol te werken. Het is een materiaal waar ik van houd en wat ik vaak gebruik in mijn eigen collecties. Het voelt voor mij heel natuurlijk om samen met The Woolmark Company iets speciaals te creëren met behulp van de beste wol ter wereld", aldus Simons.

Iconisch werk

Stuart McCullough, Managing Director van The Woolmark Company, beschouwt Simons als een visionair “die in staat is om de veelzijdigheid van merinowol tot ver buiten haar traditionele toepassing in maatpakken te kunnen aantonen.” De Britse ontwerper Paul Smith ging Simons voor door twee seizoenen lang een vergelijkbare samenwerking met The Woolmark Company aan te gaan en breisels te herintroduceren in de garderobe van de Britten. McCullough hoopt dan ook dat Simons met zijn iconische werk de wereld van wol zal injecteren met een hernieuwde creativiteit.

 

 

ADVERTISEMENT