ADVERTISEMENT

Fashion Cities Africa 

Mode-items, persoonlijke verhalen, blogs, foto’s en films dompelen je onder in een visueel spektakel van trends

Expo

Vr 6 oktober 2017 - Di 6 maart 2018

Amsterdam, Amsterdam

Organizer: Tropenmuseum

Fashion Cities Africa 

Kijken door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland naar de levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden. Mode-items, persoonlijke verhalen, blogs, foto’s en films dompelen je onder in een visueel spektakel van trends. 

Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet: in verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. 

In Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. Zo nemen broer en zus 2ManySiblings je mee naar de markt in Nairobi, waar ze tweedehands designerkleding kopen om te restylen. Ook vind je in de tentoonstelling creaties van onder meer The Sartists (Johannesburg), Said Mahrouf (Casablanca) en het modelabel Maki Oh (Lagos), dat gedragen wordt door onder andere Beyoncé en Michelle Obama.

Het Tropenmuseum selecteerde voor deze tentoonstelling vier Nederlandse experts die hun Afrikaanse roots verwerken in mode: Daily Paper, DoruNsimba, Karim Adduchi en Lady Africa. Voor Fashion Cities Africa delen zij hun inspiratie, werkwijze én ontwerpen met de museumbezoeker.

Hangt een foto van jouw look straks in het museum?

Heb jij een link met Afrika, een Afrikaans land of een stad op het continent? Liggen je roots daar of is je fascinatie tijdens reizen of via social media ontstaan? En beïnvloedt dit je persoonlijke stijl? 

Post een foto of video op Facebook, Instagram of Twitter met jouw favoriete kledingstuk. Tag @tropenmuseum en gebruik de hashtag #fashioncitiesafrica. De 12 personen met de meest creatieve inzendingen worden uitgenodigd voor een stylingsessie en fotoshoot met de Zuid-Afrikaanse fotograaf Chris Saunders. Deze foto’s worden vanaf 6 oktober tentoongesteld in de tentoonstelling in het museum.

© Chris Saunders
1/4
© Chris Saunders
Daily Paper in Esquire
2/4
Daily Paper in Esquire
© Chris Saunders
3/4
© Chris Saunders
4/4

LOCATIE

Amsterdam

Linnaeusstraat 2

1092CK Amsterdam

Toon op kaart