ADVERTISEMENT

RE by Reconstruct + Sunanda Chandry Koning

Catwalk

Fashion LAB

Zo 29 januari 2017 - Zo 29 januari 2017

17:00 - 17:30

Transformatorhuis, Amsterdam
KOOP TICKET
RE by Reconstruct + Sunanda Chandry Koning

RE by Reconstruct 

Reconstruct is een Rotterdams collectief bestaande uit 6 rebelse vrouwelijke designers: Laura Aanen, Zara Asmail, Alyssa Groeneveld, Kim Kivits, Michelle Lievaart en Sanne Verkleij. Hun doel is om mode te herdefiniëren door bepaalde aspecten te vernietigen en deze vervolgens weer op te bouwen op hun eigen manier. Het collectief wordt gevormd door gedurfde kleurpaletten, abstracte vormen, vernieuwde arbeid en expressieve visies. Dit is de laatste generatie die breekt met de huidige hyper cultuur en de eersten die starten met een nieuwe beweging die design reconstrueren in de 21ste eeuw.  

Sunanda Chandry Koning

Sunanda Koning (Vlissingen, 1983) studeerde in 2010 af van het ArtEZ met haar bachelor Fashion Design. Gedurende haar studie liep zij stage bij Anna Sui in New York en na haar studie bij Vlisco in Nederland. Ook volgde zij een master Fashion Design aan het ArtEZ. Haar afstudeercollectie ‘Kū’ werd genomineerd voor de Frans Molenaar Couture Prize. Ze werd benoemd tot een van Vogue Italia’s Talents van 2015. Sunanda’s werk is diep persoonlijk qua thema’s, inspiratie en onderzoek, met een kritische houding richtig mode, een sterke focus op textile en innovatie van ambachtelijke technieken.

1/1

Fashion LAB

De shows van RE by Reconstruct & Sunanda Chandry Koning zijn onderdeel van Fashion LAB, een initiatief binnen het catwalk programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. MBFWA biedt jong talent hiermee de kans hun designs op de professionele catwalk te presenteren. Fashion LAB vindt plaats in het Transformatorhuis. Binnen dit programmaonderdeel wordt onderscheid gemaakt tussen Fashion LAB en Fashion LAB PRO. Fashion LAB biedt kansen voor de allernieuwste nieuwkomers, veelal pas afgestudeerden. Fashion LAB PRO is in het leven geroepen voor verder gevorderde jonge ontwerpers. 
Fashion LAB shows zijn duo shows. Dit betekent dat twee talentvolle designer na elkaar showen. Met een Fashion LAB ticket heeft u zodoende toegang tot twee shows van twee verschillende designers.

Tickets

Voor de show van RE by Reconstruct & Sunanda Chandry Koning kunt u hier tickets aanschaffen.

LOCATIE

Transformatorhuis

Klönneplein 2

1014DD Amsterdam

Toon op kaart